Unde se află Puerto Rico

Puerto Rico este o insulă situată în partea de nord-est a Mării Caraibilor. Aceasta este o insulă autonomă și un teritoriu neîncorporat al Statelor Unite ale Americii. Cu o istorie bogată și o cultură vibrantă, Puerto Rico atrage anual milioane de turiști din întreaga lume.

Geografie

Insula Puerto Rico se află în partea de est a Republicii Dominicane și la aproximativ 1.600 de kilometri sud-est de Miami, Florida. Este situată între latitudinea 17° 45′ și 18° 30′ nord și longitudinea 65° 25′ și 67° 15′ vest. Insula are o suprafață de aproximativ 9.104 kilometri pătrați și este cea mai mică dintre Insulele Marii Antile.

Relief

Relieful Puerto Rico este variat, cu zone muntoase în interior și câmpii și dealuri în jurul coastei. Munții Cordiliera Centrală traversează insula de la est la vest, cu cel mai înalt vârf fiind Pico de Orizaba, care atinge înălțimea de 1.338 de metri deasupra nivelului mării.

Cultură și Turism

Cultura din Puerto Rico este o amestecătură fascinantă de influențe spaniole, africane și amerindiene. Muzica, dansul și gastronomia sunt elemente centrale ale culturii portoricane. Turismul este o parte importantă a economiei insulei, iar vizitatorii se bucură de plaje spectaculoase, parcuri naționale, situri istorice și festivaluri culturale vibrante.

Plaje

Puerto Rico este renumit pentru plajele sale de nisip alb și ape cristaline. Printre cele mai populare plaje se numără Flamenco Beach din insula Culebra, Luquillo Beach și Playa Sucia.

Economie

Economia Puerto Rico este diversificată, cu sectoare importante precum turismul, industria farmaceutică și producția de bunuri manufacturate. Totuși, insula se confruntă cu provocări economice, inclusiv datorii mari și o rată ridicată a șomajului.

Industria Farmaceutică

Puerto Rico este un important centru de producție pentru industria farmaceutică, exportând o gamă largă de produse farmaceutice în întreaga lume.

Transport

Insula Puerto Rico are un sistem de transport bine dezvoltat, inclusiv aeroporturi internaționale, porturi maritime și o rețea extinsă de drumuri și autostrăzi.

Aeroporturi

Aeroportul Internațional Luis Muñoz Marín din San Juan este cel mai mare și mai aglomerat aeroport din Puerto Rico, servind milioane de pasageri în fiecare an.

Mediu și Conservare

Puerto Rico este preocupat de conservarea mediului său natural diversificat și bogat. Numeroase programe și inițiative sunt în desfășurare pentru protejarea ecosistemelor insulei, inclusiv a rezervațiilor naturale și a speciilor endemice.

Rezervații Naturale

Insula găzduiește o varietate de rezervații naturale care oferă habitat pentru diverse specii de plante și animale. Printre acestea se numără Parcul Național El Yunque, cunoscut pentru pădurile sale tropicale luxuriante și cascadele pitorești.

Parcul Național El Yunque Suprafață Habitat
28.000 de acri Păduri tropicale umede Păsări endemice, broaște și reptile

Întrebări frecvente

  • Care sunt coordonatele geografice ale Puerto Rico?
  • Care este cel mai înalt vârf din Puerto Rico?
  • Ce sectoare economice sunt importante pentru Puerto Rico?
  • Cât de mare este Parcul Național El Yunque?
Photo of author

Zeryn

Lasă un comentariu