Cautare rapida

Cauta ID:

Vanzari

Apartamente (67)Case/Vile (62)Terenuri (77)Birouri/Spatii comerciale (22)Hoteluri (11)Terenuri agricole (7)Case de vacanta (1)Terenuri industriale (6)Proiecte/Retail (5)

Inchirieri

Apartamente (73)Case/Vile (15)Terenuri (0)Birouri/Spatii comerciale (43)Regim hotelier (16)

Top oferte

Constanta, Faleza Nord, apartament 2 camere orientat catre mare

Constanta, Faleza Nord, apartament 2 camere orientat catre mare

Vanzare: 80.000 €

OPORTUNITATE! Bran, Moieciu de Jos, pensiune de lux

OPORTUNITATE! Bran, Moieciu de Jos, pensiune de lux

Vanzare: 285.000 €

Constanta, Centrul Istoric al Constantei - Cladire Monument, dubla deschidere 14/30 ml, D+P+E+M, 1400 mp

Constanta, Centrul Istoric al Constantei - Cladire Monument, dubla deschidere 14/30 ml, D+P+E+M, 1400 mp

Vanzare: 950.000 €

Constanta, Grand - vanzare Boutique - Hotel, clinica, birouri

Constanta, Grand - vanzare Boutique - Hotel, clinica, birouri

Vanzare: 850.000 €

Eforie Nord, hotel 30 camere, amenajat complet, aproape de mare

Eforie Nord, hotel 30 camere, amenajat complet, aproape de mare

Vanzare: 1.050.000 €

Constanta, Kaufland, spatiu de birouri, 254 mp., mobilat si utilat ultramodern

Constanta, Kaufland, spatiu de birouri, 254 mp., mobilat si utilat ultramodern

Vanzare: 300.000 €

Constanta, Eforie Sud, teren 550 mp, pe malul marii

Constanta, Eforie Sud, teren 550 mp, pe malul marii

Vanzare: 82.500 €

Constanta, Brotacei - Oportunitate, spatii 150 mp, teren 290 mp, vitrina 20 ml

Constanta, Brotacei -  Oportunitate, spatii 150 mp, teren 290 mp, vitrina 20 ml

Vanzare: 265.000 €

Stiri

 

Centru istoric – Peninsula Constanţei
între proiect de reabilitare şi noul boom imobiliar !

        În urma cu 2-3 ani, am efectuat un studiu de piaţă în arealul cuprins între Cazino, Portul Tomis, Piaţa Ovidiu, Plaja Modern şi zona Grand. 

        Mă refeream atunci strict la potenţialul de investiţie al acestei zone pe termen mediu şi lung, coroborat cu proiectele de investiţie din aceasta zonă ce nu îşi mai găseau finalitatea. La capătul acestor analize ce s-au intins pe cateva luni de zile, am urmarit in special, cladirile monument, arterele pietonale, arhitectura veche si vedeam in perspectiva, centrul istoric al Bucurestiului, cu un plus pentru Peninsula Constantei datorita pozitiei geografice (a se vedea laturile extreme spre plaja sau portul Tomis). Gandind la rece, spuneam atunci ca acesta este un areal mult mai complex si spectaculos intr-un program integrat. Nu m-am indoit niciodata de potentialul de investitii al acestei zone si nu trebuia atunci decat sa ai putin fler dar si un buget de investitii pentru a face ca o zona, parca devenita paragina sa explodeze in sensul bun al cuvantului.

        Am facut ceea ce am crezut, si anume, am inceput sa recomand la potentiali cumparatori diverse proprietati din Peninsula, spunandu-le sa priveasca dincolo de o fatada neingrijita, un calcan, o vecinatate, sau dupa caz o paragina. Au fost si oameni care cunoscandu-mi onoarea, au riscat, au investit (ma refer concret la cateva proprietati aflate pe Tomis, Traian, Nicolae Titulescu). Eu acum le multumesc de 2 ori, odata ca au avut incredre in ceea ce le-am spus , iar a doua oara, ca au reusit intr-o perioada relativ scurta sa reziste, fara potentiali locatari. Intre timp lucrurile s-au reglat pe cale naturala, zona devenind usor, usor destul de dinamica. Cele 2 proiecte ale autoritatilor, ma refer la proiectul
zonei costiere (primul tronson) ce leaga portul Tomis de Mihai Eminescu impreuna cu proiectul integrat pentru Peninsula si Piata Ovidiu, la care se adauga refacerea Falezei de la Vraja Marii – Cazino pana la amiralitate, au dat un puls aproape speculativ zonei. S-au tranzactionat in ultimele luni aproape tot ce a fost de valoare si a fost de vanzare.

        Acum ca un paradox intarziat al crizei, exista cerere pe aceasta zona si prea putine imobile disponibile la vanzare. Intr-o zona inca “virgina” cu problemele ei vechi, lucrurile au luato in sus inaintea mersului firesc (a nu se uita de proiectele in derulare) si astfel preturile pe zona au inceput sa creasca, si asa fiind destul de ridicate pentru infrastructura zonei, devenind chiar speculative pe alocuri. Zona incepe sa invie, ici colo cineva renoveaza o fatada, altcineva deschide un fast-food, incepe sa miroasa a ceva boem. Viitorul apartine celor curojosi, nu intotdeauna celor care primesc o informatie (desi de cele mai multe ori aceasta face toti banii). Este pariul nostru pentru urmatorii 3 ani ca aceasta zona va avea o crestere frumoasa, dar nu spectaculoasa. Mizati la acest moment pe proprietatile aflate in Peninsula, este in opinia noastra potentialul maxim pe investitii in acest moment pe piata litoralului romanesc.

      Un gand bun,      
     

 
PIATA OVIDIU VA AVEA 2 HOTELURI DE 5 STELE !!!
     Pana nu demult zona Peninsulara si implicit Piata Ovidiu, parea un teritoriu interzis pentru investitii. Demararea proiectelor integrate de amenajare a zonei, impreuna cu primul tronson al zonei costiere au accelerat investitiile in zona.
     Practic in acest moment 2 lanturi hoteliere au cumparat proprietati in aceasta zona. Prima locatie se afla la intrarea in Portul Tomis, in vecinatatea Comandamentului Marinei si a fost achizitionata de lantul hotelier HILTON. In urmatorii 3 ani, compania cu renume mondial, va investi aproximativ 8 milioane de euro intr-un hotel de 5 stele, unicat ca pozitie.
     De asemenea in Piata Ovidiu, fosta cladire Bancorex (ulterior BCR) a fost cumparata in acest an, in prezent avand loc un amplu proces de modernizare si extindere, acest obiectiv avand cifra de investitii de 3 milioane de euro.
     Lucrurile incep sa intre pe un fagas normal. Fara a visa prea mult zona Peninsulara este considerata zona de interes maxim, la acest moment, pe piata investitiilor imobiliare.
      Un gand bun,      
      
     Ani buni Mamaia a crescut fara a vedea probleme de zi cu zi, criza mondiala sau chiar lipsa de lichiditate existenta pe piata.
     Se vorbea de ceva ani, ca se vor face investitii majore in infrastructura, promenada, pasaje pasaje supraterane peste bulevard intre lac si mare, etc.
Dar timpul lucra parca impotriva acestor proiecte.
Exista acum certitudini si anume:
     Pasarele supraterane peste bulevard in zona Satul de Vacanta – Hotel Perla, la Cazino, iar a treia pasarela in dreptul Hotelului Rex, dar si proiectul integrat de amenajare al promenadei in toata splendoarea ei.
     Sunt 2 proiecte care vor demara in 2013 si se vor termina la sfarsitul lui 2014. Vor urma in mod evident, preturi speculative in urmatorii ani in Mamaia pe fondul implementarii acestor investitii si vor fi unii care vor urmarii sa dea “tunuri imobiliare”.
     Dezvoltarea din zona de nord (noul centru de greutate al statiunii), va face ca aceasta statiune sa aiba in urmatorii 5 ani cresteri semnificative pe multe segmente imobiliare.
     Timpul este cel care va da valoare acestor cuvinte si tot el va confirma o statiune moderna, cu densitate mare. In speranta ca ve-ti investi alaturi de profesionisti in domeniul imobiliarelor, va dorim afaceri prospere.
      Un gand bun,